Stir-fry je způsob vaření, při kterém jsou ingredience smažené v malém množství velice horkého oleje za stálého míchání, typicky v pánvi wok. Tato technika je nejčastěji spojována s přípravou pokrmů asijské kuchyně. Během krátké chvíle se plotýnka rozpálí na maximální teplotu, a to až 600 °C. Vařič udržuje vysoký výkon po celou dobu, co je zapnut.
Skladný sklokeramický vařič s vysokým výkonem
Skvělou volbou mezi jednoplotýnkovými vařiči je stylový sklokeramický vařič Superconductor nabízející, díky použité Hi-Tech technologii keramických topných článků, spoustu výhod. Jejich zásluhou se vařič může chlubit opravdu nízkou výškou, samotné tělo vařiče má pouze 25 mm. I s nožičkami se vejde do výšky 3 cm. Můžete na něj použít všechny druhy vařících nádob a nemusíte se bát ani hlučnosti. Ač se kvůli vysokému výkonu musí jeho vnitřní části aktivně odvětrávat, je tichý. Při návrhu SCP 5010SS se myslelo na maximální pohodlí uživatele a ultra rychlé zahřátí. Disponuje výkonem 1 500 W, 6 programy a praktickými funkcemi, jako je časovač až na 4 hodiny.
Hlavní parametry produktu:
• výkon: 1 500 W
• Superconductor technologie keramických topných článků
• průměr varné desky: 19 cm
• pro nádobí o průměru až 28 cm
• 6 režimů
• barevné okruží kolem plotny pro signalizaci horkého povrchu
• nastavení výkonu v krocích po 100 W
• funkce časovače (až na 4 hodiny)
• velmi rychlé zahřátí: 400 °C do minuty / 600 °C do 2 minut
• ultra tenký design (výška vařiče pouze 25 mm)
• snadná údržba
• velmi snadno přenosný
• rozměry: 36 × 25 × 2,5 cm (3 cm včetně nožiček)
• Superconductor technologie keramických topných článků
• průměr varné desky: 19 cm
• pro nádobí o průměru až 28 cm
• 6 režimů
• barevné okruží kolem plotny pro signalizaci horkého povrchu
• nastavení výkonu v krocích po 100 W
• funkce časovače (až na 4 hodiny)
• velmi rychlé zahřátí: 400 °C do minuty / 600 °C do 2 minut
• ultra tenký design (výška vařiče pouze 25 mm)
• snadná údržba
• velmi snadno přenosný
• rozměry: 36 × 25 × 2,5 cm (3 cm včetně nožiček)
Připravený k rychlému použití
Baterie keramických topných článků pod plotýnkou se velmi rychle zahřívá, už za minutu se plotýnka rozpálí na 500 °C, maxima o 100 °C více dosáhne za 2 minuty. Distribuce tepla je rovnoměrná a vařič poskytuje v nepřetržitém ohřevu konstantní teplotu. To se hodí, ale není to běžným standardem.
Už žádné omezení
Devízou tohoto vařiče je možnost využít jakékoliv varné nádobí – umí uvařit ve skle, hliníkové pánvi i v běžném nerezovém hrnci. Svou rychlostí připomíná vaření na indukčních vařičích, ale odstraňuje jejich zásadní nevýhodu, a to nepotřebuje speciální nádobí.
Tenhle vařič vám v kuchyni ostudu neudělá
Hi-tech technologie se snoubí s moderním designem. Je promyšlený do posledního detailu. Například upozorní na horký povrch pomocí barevného okruží plotýnky. Jakmile se povrch zahřeje nad 65 °C, okruží se rozsvítí, aby varovalo před možným nebezpečím popálení. Povrch vařiče v nerezu je snadno čistitelný a díky svým rozměrům je velmi skladný.
6 přednastavených režimů
Stiskem jediného tlačítka snadno zvolíte požadovaný automatický režim vaření. Můžete si vybrat z 6 programů: Stir-fry, Deep-fry a klasický program pro fritování Fry, Simmer, Boil a Keep Warm. Délku vaření a výkon lze vždy jednoduše upravovat. Skvělou vychytávkou je možnost nastavení časovače až na dobu 4 hodin.
Stir-Fry
Stir-fry je způsob vaření, při kterém jsou ingredience smažené v malém množství velice horkého oleje za stálého míchání, typicky v pánvi wok. Tato technika je nejčastěji spojována s přípravou pokrmů asijské kuchyně. Během krátké chvíle se plotýnka rozpálí na maximální teplotu, a to až 600 °C. Vařič udržuje vysoký výkon po celou dobu, co je zapnut.
Deep-Fry
Deep-fry je tepelná úprava pokrmu podobná smažení, ale pokrm je celý ponořen do horkého oleje. Při tomto způsobu vaření je snazší regulovat teplotu olejové lázně, a je tak jednodušší předcházet přepalování. V tomto režimu běží vařič 1 minutu na plný výkon, aby rychle dosáhl teploty 480–500 °C. Po dosažení teploty začne optimalizovat výkon tak, aby udržoval optimální teplotu oleje pro fritování.
Fry
Fry je smažení, tedy způsob přípravy pokrmů, při kterém se potraviny po delší dobu smaží ve velkém množství tuku při vysoké teplotě. Výsledkem je křupavá struktura. Program je vhodný pro opékání/smažení například masa i zeleniny.
Slimmer
Simmer je úprava dušením, technika přípravy jídla vařením v horkých tekutinách (vodě). Pro vytvoření stálé teploty se kapalina přivede k varu a přístroj pak po celou dobu optimalizuje výkon tak, že konstantně udržuje teplotu těsně pod bodem varu.
Boil
Boil je režim vhodný pro ohřev vody, například k vaření těstovin. Vařič 30 minut, nebo do vypnutí, udržuje maximální výkon, aby vodu uvedl v nejkratším možném čase k varu. Plotýnka tedy dosahuje maximální teploty.
Funkce Keep Warm
Funkce Keep Warm je vhodná k ohřevu jídla a udržení teploty. Plotýnka se zahřeje na 150 °C a vařič pak tuto teplotu konstantně udržuje. Můžete si tak se Sencor SCP 5010SS vychutnat v klidu teplé jídlo například po shlédnutí oblíbeného seriálu či večerní koupeli.
Obsah balení
• jednoplotýnkový sklokeramický vařič včetně přívodního kabelu (120 cm)