Grilované orientální šašliky z kuřecího masa
Orientální šašliky můžou být výbornou svačinkou, doplňkem k salátům nebo součástí hlavního jídla.
Ingredience:
Porce: 12
- 1 kuřecí prso
- šťáva z jednoho pomeranče
- 1 kořen zázvoru, cca 2 cm - nadrobno nakrájený
- 1 svazek koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2-3 stroužky česneku
- špetka soli
Příprava:
Kuřecí prso omyjeme, očistíme a osušíme. Připravené prso rozřízneme v polovině výšky, tím získáme dvě části cca 1 cm vysoké. Každou část nakrájíme podélně na pruhy široké cca 1 cm.
V misce připravíme marinádu: smícháme šťávu vylisovanou z pomeranče, olivový olej, nadrobno nakrájený zázvor, nadrobno nakrájený koriandr, prolisovaný česnek a přidáme trochu soli.
Do marinády naložíme nakrájené kuřecí maso, všechno zamícháme a necháme v ledničce na 20 minut.
Vyndáme z ledničky a střídavě napichujeme na grilovací jehly. Množství masa na jedné jehle závisí na velikosti porce, jaké máme rádi.
Zahřejeme gril, rozložíme šašliky a grilujeme cca 2 min. z každé strany nebo až budou hezky upečené.
Orientální šašliky můžou být výbornou svačinkou, doplňkem k salátům nebo součástí hlavního jídla.
Dobrou chuť
Ostatní recepty
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...
Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové
Lehká a osvěžující pomazánka, která skvěle chutná na opečeném toustu...
Banánový chlebíček s čokoládou od Edity Paulusové
Známá kuchařka a cukrářka Edita Paulusová připravila pro Sencor delikátní...