Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMA NAD 1000 KČ

Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové

Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným dotekem rozmarýnu. Skvěle se doplňuje se sladkokyselým brusinkovým džemem a na slavnostním stole se neztratí.

Ingredience

 
  • 150 g brusinkového džemu
  • 2 lžičky červeného pepře
  • 300 g kuřecích jater
  • 120 g másla
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • 2 lžičky soli
  • 120 ml portského vína
  • 1,5 plátku želatiny

Na dokončení

 
  • brusinkový džem na povrch
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové

Postup

 
1. Kuřecí játra očistěte od blan a šlach. Na dvou lžících másla orestujte najemno nakrájenou šalotku, přidejte připravená játra, červený pepř a nasekaný rozmarýn. Těsně před dopečením osolte. Játra by měla být opečená do růžova – nesmí být syrová, ale ani přesušená.
 
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem

2. Zbytek másla rozpusťte. Játra pokrájejte na menší kousky a i s výpekem je vložte do mixéru. Přidejte rozpuštěné máslo a vše rozmixujte do hladké směsi.
 
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem
 
3. Do čistých sklenic se silným sklem dejte na dno lžičku brusinkového džemu. Poté naplňte sklenice paštikou a dejte na chvíli chladit. Mezitím krátce provařte portské víno. Želatinu nechte pár minut nabobtnat ve studené vodě, poté ji vyždímejte a rozmíchejte v teplém víně. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a nalijte na lehce zatuhlý povrch paštiky.

Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem
  
4. Sklenice zavíčkujte a nechte paštiku vychladit v lednici alespoň přes noc.
Paštika bez zavaření vydrží v lednici maximálně 3 dny.

Dobrou chuť vám přeje Edita Paulusová!

# Kuchyňské roboty  # Kuchyňské roboty Paul
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat