Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMA NAD 1000 KČ

Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové

Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z pečených kapií, tvarohu a jogurtu. Skvělá kombinace jako chuťovka pro hosty nebo lehká letní večeře.

Ingredience 

 
  • Těsto na grissini
  • 400 g hladké mouky
  • 220 ml mléka
  • 7 g sušeného droždí
  • 80 g olivového oleje
  • 1 malá lžička soli
  • 15 g cukru krupice
  • mouka na vyvalování

Na potření a posyp

 
  • 50 g olivového oleje
  • 40 g posypu (mák, sekaný kmín nebo konopné semínko)

Pomazánka z pečených paprik

 
  • 4 velké červené kapie
  • 2 větší šalotky
  • 400 g měkkého tvarohu v alobalu
  • 2 lžičky mleté papriky (sladké nebo pálivé, dle chuti)
  • 2 lžičky soli
  • 200 ml šlehačky nebo tučného jogurtu
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové

Postup

  
1. Mléko lehce ohřejte. Z droždí, cukru, 150 ml mléka a asi 100 g mouky připravte kvásek a nechte ho vzejít. Do mísy dejte zbytek mouky, sůl, zbytek mléka a kvásek. Krátce promíchejte, pak přidejte olivový olej a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout 30 minut.

Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
 
2. Těsto vyválejte na pomoučněném vále do čtverce, omeťte přebytečnou mouku a nakrájejte na úzké proužky. Každý pruh zatočte do spirálky a položte na plech s pečicím papírem. Potřete olejem a posypte posypem dle chuti. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 5–7 minut podle tloušťky tyčinek.

Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové 
3. Kapie omyjte, vložte do pekáčku a pečte nasucho při 200 °C – nejprve 20 minut z jedné strany, pak otočte a pečte dalších 20 minut z druhé strany, dokud se lehce nepřipálí. Vyjměte a pekáček zakryjte alobalem, nechte papriky zapařit. Po zchladnutí sloupněte slupku a odstraňte semínka.
 
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
 
4. Do mísy dejte tvaroh, šlehačku (nebo jogurt), najemno nakrájenou šalotku, sůl a mletou papriku. Promíchejte metlou do hladké pomazánky. Na závěr vmíchejte nadrobno nakrájenou pečenou papriku.
 Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové

Podávejte vychlazené s křupavými grissini.

Dobrou chuť vám přeje Edita Paulusová!

# Kuchyňské roboty  # Kuchyňské roboty Paul
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat