Sladké pasírované kalifornské švestky
Přírodní sladká chuť švestek zvýrazněna chutí červeného suchého vína v sametovém medu.
Ingredience:
- 500 g kalifornských švestek,
- 0,5 l červeného suchého vína,
- několik lžiček přírodního medu
Příprava:
Švestky zalijte vínem, přidejte med. Vařte na mírném ohni po dobu cca 1 hod. Nechte vystydnout, přemístěte na noc do ledničky, aby se chutě „spojily“. Druhý den vařte švestky na mírném ohni. Pokud se už nebude dát míchat lžící v hrnci, můžete přidat trochu vroucí vody. Přendejte vše do mixéru a mixujte až k získání hladké hmoty.
Převařte zavařovací sklenice a víčka. Švestky přendejte do hrnce. Tip: použijte vroucí vodu z vaření sklenic na nádobu mixeru – ulehčíte si mytí. Utřete sklenice a víčka dosucha. Vařte švestky na mírném ohni. Naplňte sklenice, zavřete, postavte víčkem dolů a nechte až do vychladnutí. Hrnec se může vylízat!
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...