Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMANAD 1000 KČ

Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami

Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém a sladko-kyselá chuť borůvek. Je potřeba ještě něco?

Ingredience:


Křehké těsto:
  • 200 g mouky
  • 100 g másla
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 1/2 lžíce citrónové šťávy
  • 1/4 lžíce citrónové kůry
  • žloutek

Dodatečně:
  • 200 ml šlehačky 36%
  • 250 g mascarpone
  • 100 g bílé čokolády
  • 250 g borůvek
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami

Příprava:


Mouku přesejeme do nádoby robotu. Přidáme cukr moučku, nakrájené na menší kousky máslo, žloutek, citrónovou šťávu a kůru. Mixujeme při středních otáčkách až vznikne jemná drobenka. Obsah nádoby přendáme na kuchyňský vál a krátce zaděláme hladké těsto. Na 30 minut vložíme do ledničky. Vychlazeným těstem vyložíme formičky na bábovičky. Pečeme dozlatova po dobu cca 10 minut v teplotě 180 stupňů. Hotové bábovičky necháme vychladnout a vyndáme z formiček.
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázní se lžící mléka. Necháme úplně vychladnout za občasného míchání. Ušleháme šlehačku na tuhou pěnu při nejvyšších otáčkách. Přidáme mascarpone a (studenou!) rozpuštěnou bílou čokoládu. Pomocí cukrářského rukávu plníme bábovičky krémem a zdobíme čerstvými borůvkami.

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat