Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém a sladko-kyselá chuť borůvek. Je potřeba ještě něco?
Ingredience:
Křehké těsto:
- 200 g mouky
- 100 g másla
- 3 lžíce cukru moučky
- 1/2 lžíce citrónové šťávy
- 1/4 lžíce citrónové kůry
- žloutek
Dodatečně:
- 200 ml šlehačky 36%
- 250 g mascarpone
- 100 g bílé čokolády
- 250 g borůvek
Příprava:
Mouku přesejeme do nádoby robotu. Přidáme cukr moučku, nakrájené na menší kousky máslo, žloutek, citrónovou šťávu a kůru. Mixujeme při středních otáčkách až vznikne jemná drobenka. Obsah nádoby přendáme na kuchyňský vál a krátce zaděláme hladké těsto. Na 30 minut vložíme do ledničky. Vychlazeným těstem vyložíme formičky na bábovičky. Pečeme dozlatova po dobu cca 10 minut v teplotě 180 stupňů. Hotové bábovičky necháme vychladnout a vyndáme z formiček.
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázní se lžící mléka. Necháme úplně vychladnout za občasného míchání. Ušleháme šlehačku na tuhou pěnu při nejvyšších otáčkách. Přidáme mascarpone a (studenou!) rozpuštěnou bílou čokoládu. Pomocí cukrářského rukávu plníme bábovičky krémem a zdobíme čerstvými borůvkami.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...
Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové
Lehká a osvěžující pomazánka, která skvěle chutná na opečeném toustu...
Banánový chlebíček s čokoládou od Edity Paulusové
Známá kuchařka a cukrářka Edita Paulusová připravila pro Sencor delikátní...