Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém a sladko-kyselá chuť borůvek. Je potřeba ještě něco?
Ingredience:
Křehké těsto:
- 200 g mouky
- 100 g másla
- 3 lžíce cukru moučky
- 1/2 lžíce citrónové šťávy
- 1/4 lžíce citrónové kůry
- žloutek
Dodatečně:
- 200 ml šlehačky 36%
- 250 g mascarpone
- 100 g bílé čokolády
- 250 g borůvek
Příprava:
Mouku přesejeme do nádoby robotu. Přidáme cukr moučku, nakrájené na menší kousky máslo, žloutek, citrónovou šťávu a kůru. Mixujeme při středních otáčkách až vznikne jemná drobenka. Obsah nádoby přendáme na kuchyňský vál a krátce zaděláme hladké těsto. Na 30 minut vložíme do ledničky. Vychlazeným těstem vyložíme formičky na bábovičky. Pečeme dozlatova po dobu cca 10 minut v teplotě 180 stupňů. Hotové bábovičky necháme vychladnout a vyndáme z formiček.
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázní se lžící mléka. Necháme úplně vychladnout za občasného míchání. Ušleháme šlehačku na tuhou pěnu při nejvyšších otáčkách. Přidáme mascarpone a (studenou!) rozpuštěnou bílou čokoládu. Pomocí cukrářského rukávu plníme bábovičky krémem a zdobíme čerstvými borůvkami.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...
Čokoládovo-oříškové dortíky se stromečkem
Čokoláda a ořechy jsou dokonalý pár. Přidání výborných ozdob ve tvaru...