Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné nadýchanou bílou šlehačkou a sezónním ovocem. Stojí to za hřích...
Ingredience:
Pusinky:
- 4 bílky
- 220 g cukru krupice
- 1/2 lžíce limetkové šťávy
- špetka soli
Dodatečně:
- 300 ml šlehačky 36%
- lžíce cukru moučky
- 250 g čerstvého ovoce (borůvek, jahod)
Příprava:
Bílky přendáme do nádoby robotu a pomocí balonové metly ušleháme na tuhou pěnu. Až bílky bez problému projdou „zkouškou misky nad hlavou“, za stálého mixování přidáváme po lžíci cukru. Nakonec přidáme citrónovou šťávu. Pěna by měla být lesklá a velmi tuhá.
Hotové bílky vložíme do cukrářského rukávu a na plechu vyloženém pečicím papírem zformujeme hnízda: nejdřív uděláme kulatý spodek a následně vrstvíme stěny.
Hotová hnízda sušíme v troubě v teplotě do 80°C po cca 4,5 hodiny.
Vychlazené pusinky plníme šlehačkou ušlehanou se lžící cukru a dekorujeme čerstvým ovocem.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...
Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové
Lehká a osvěžující pomazánka, která skvěle chutná na opečeném toustu...
Banánový chlebíček s čokoládou od Edity Paulusové
Známá kuchařka a cukrářka Edita Paulusová připravila pro Sencor delikátní...