Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné nadýchanou bílou šlehačkou a sezónním ovocem. Stojí to za hřích...
Ingredience:
Pusinky:
- 4 bílky
- 220 g cukru krupice
- 1/2 lžíce limetkové šťávy
- špetka soli
Dodatečně:
- 300 ml šlehačky 36%
- lžíce cukru moučky
- 250 g čerstvého ovoce (borůvek, jahod)
Příprava:
Bílky přendáme do nádoby robotu a pomocí balonové metly ušleháme na tuhou pěnu. Až bílky bez problému projdou „zkouškou misky nad hlavou“, za stálého mixování přidáváme po lžíci cukru. Nakonec přidáme citrónovou šťávu. Pěna by měla být lesklá a velmi tuhá.
Hotové bílky vložíme do cukrářského rukávu a na plechu vyloženém pečicím papírem zformujeme hnízda: nejdřív uděláme kulatý spodek a následně vrstvíme stěny.
Hotová hnízda sušíme v troubě v teplotě do 80°C po cca 4,5 hodiny.
Vychlazené pusinky plníme šlehačkou ušlehanou se lžící cukru a dekorujeme čerstvým ovocem.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...
Čokoládovo-oříškové dortíky se stromečkem
Čokoláda a ořechy jsou dokonalý pár. Přidání výborných ozdob ve tvaru...