Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť si chceme nechat v paměti na dlouho. Přidaná skořice a drobenka nám dokážou uvést do skvělé, lehce melancholické nálady a přinesou krásné vzpomínky.
Ingredience:
- 10 (ok. 400g) domácích švestek
- špetka cukru
- špetka skořice
- 100 g mouky
- 80 g cukru
- cca 50 g másla
- 3 lžíce ovesných vloček
Příprava:
Švestky důkladně umyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme na 4 části. Přemístíme do formiček a jemně přitlačíme. posypeme špetkou cukru a skořice.
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, ovesné vločky a máslo. Jemně utřeme prsty a uděláme hrudkovitou drobenku Přikryjeme švestky drobenkou.
Pečeme v troubě v teplotě 180⁰C po dobu cca 25-30 minut.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...
Čokoládovo-oříškové dortíky se stromečkem
Čokoláda a ořechy jsou dokonalý pár. Přidání výborných ozdob ve tvaru...