Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMA NAD 1000 KČ

Perník s červenou fazolí

Perník má být sladký, aromatický a... nemusí být těžký. Stačí, že ho uděláme na základě fazole. Oblíbený tradiční zákusek v novém. Překonejte svou podezřívavost – nezbude ani drobeček!

Ingredience:

 
  • 320 g vařené červené fazole
  • 50 g pšeničné mouky typ 2000
  • 5 vajec
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 ks ořechový mix
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 1 hrst sušené mochyně
  • 3/4 sklenice hnědého cukru
  • 5 lžiček medu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 sklenice švestkových povidel
Perník s červenou fazolí

Příprava:


Předehřejte troubu na teplotu 170°C. Uvařenou fazoli umístěte v mixéru a rozmixujte na hladkou hmotu. Do fazole přidejte cukr, vejce, med, olej a vanilkový extrakt. Ve druhé nádobě smíchejte mouku s kypřicím práškem a jedlou sodou, přidejte kakao a koření. Suché přísady zamíchejte do mokrých. Nasekejte ořechy, přeřízněte mochyni napůl. Ořechy, brusinky a mochyni přidejte do těsta a opatrně zamíchejte.

Vymastěte formu o průměru 20 cm a nalijte do ni těsto. Pečte v předehřáté troubě po dobu cca 1 hod. Nechte vychladnout. Přeřízněte na 3 vrstvy, proložte švestkovými povidly a ozdobte brusinkami.

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat