Dýňová polévka
Aromatická, zahřívací dýňový krém dokáže dělat zázraky. Ochutnejte ho s dýňovými semínky, ořechy nebo oblíbenými krutóny...
Ingredience:
- Malá dýně (cca 1 kg před oloupáním)
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 3 průměrné brambory
- centimetrový plátek celeru
- litr dobrého zeleninového bujónu
- 80 ml šlehačky 30%
- mořská sůl
- pepř
- špetka zázvoru
- olivový olej
- dýňová semínka (pro výzdobu)
Příprava:
Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme nasekané šalotky a rozmačkaný česnek. Smažíme po dobu cca 5 minut. Pak přidáme oloupanou, vypeckovanou a nakrájenou na kostičky dýni. Smažíme chvíli na větším ohni. Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory a celer na kostičky. Přidáme do hrnce a zalijeme teplým bujónem. Vaříme pod pokličkou po dobu cca 30 minut. Následně polévku důkladně rozmixujeme, přidáme šlehačku, sůl, pepř a zázvor. Podáváme horkou posypanou praženými dýňovými semínky.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...
Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové
Lehká a osvěžující pomazánka, která skvěle chutná na opečeném toustu...
Banánový chlebíček s čokoládou od Edity Paulusové
Známá kuchařka a cukrářka Edita Paulusová připravila pro Sencor delikátní...