Dýňová polévka
Aromatická, zahřívací dýňový krém dokáže dělat zázraky. Ochutnejte ho s dýňovými semínky, ořechy nebo oblíbenými krutóny...
Ingredience:
- Malá dýně (cca 1 kg před oloupáním)
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 3 průměrné brambory
- centimetrový plátek celeru
- litr dobrého zeleninového bujónu
- 80 ml šlehačky 30%
- mořská sůl
- pepř
- špetka zázvoru
- olivový olej
- dýňová semínka (pro výzdobu)
Příprava:
Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme nasekané šalotky a rozmačkaný česnek. Smažíme po dobu cca 5 minut. Pak přidáme oloupanou, vypeckovanou a nakrájenou na kostičky dýni. Smažíme chvíli na větším ohni. Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory a celer na kostičky. Přidáme do hrnce a zalijeme teplým bujónem. Vaříme pod pokličkou po dobu cca 30 minut. Následně polévku důkladně rozmixujeme, přidáme šlehačku, sůl, pepř a zázvor. Podáváme horkou posypanou praženými dýňovými semínky.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...