Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMA NAD 1000 KČ

Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové

Lehká a osvěžující pomazánka, která skvěle chutná na opečeném toustu. Kombinace nastrouhaného celeru, jablek, zakysané smetany a křupavých ořechů vás mile překvapí. Skvělá jako svačina nebo lehká večeře.

Ingredience:

 
  • ½ středního celeru
  • 3 jablka
  • 1 citron
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička bílého pepře
  • 100 g vlašských ořechů
  • 400 g zakysané smetany

Na servis

 
  • toustový chléb (může být i bezlepkový)
  • klíčky
  • granátové jablko
  • hroznové víno
Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové

Postup 

 
1. Celer oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Jablka zbavte jadřinců a rozčtvrťte. Společně je nastrouhejte najemno.

Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové
 
2. Do mísy s nastrouhaným celerem a jablky přidejte šťávu z citronu, ideálně přes cedník. Vše promíchejte a nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily.

Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové
 
3. Do směsi přidejte třtinový cukr, sůl, pepř a nahrubo nasekané vlašské ořechy. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu a promíchejte ideálně ve stroji metlou nebo ručně stěrkou.

Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové

4. Podávejte na opečeném toustovém chlebu a dozdobte klíčky, zrníčky granátového jablka a půlkami hroznového vína.
 
Dobrou chuť vám přeje Edita Paulusová!

# Kuchyňské roboty  # Kuchyňské roboty Paul
 
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat