Dýňová polévka s kokosovým mlékem, zázvorem, čerstvým koriandrem a krevetami
Na podzim a v zimě volíme jídla, které zahřejí a posílí. V tomto ročním období je vhodné skládat jídla na základě zeleniny a ovoce, které dají energii a nasytí na dlouhou dobu. Mixér značky Sencor umožní rychle vytvořit zdravá a výživná jídla, která okouzlí chutí a barvou!
Ingredience:
Porce: 6
60 dkg oloupané dýně
3 střední brambory
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
1 malá čili paprička
zázvor, kousek cca 2 cm.
300 ml vody
čerstvý koriandr: část do polévky, část na výzdobu
sůl a pepř podle chutě
Krevety
6-12 tygřích krevet (množství závisí na velikosti krevet)
1 lžíce želatiny
1 lžička olivového oleje
1 malý stroužek česneku
Příprava:
Oloupanou dýni a brambory krájíme na větší kostičky. Rozmačkáme stroužky česneku.
Zázvor oloupeme a jemně nasekáme. Malou čili papričku očistíme a také nasekáme nadrobno.
Do většího, lehce předehřátého hrnce přidáme máslo a olivový olej, po chvíli také dýni, brambory, česnek, zázvor a čili papričku. Vše smažíme cca 10-12 minut. Po té době vše zalijeme vodou a vaříme až změkne po dalších 10-15 minut.
Oloupané a očištěné krevety usmažíme na másle a oleji s nasekaným nadrobno stroužkem česneku po dobu cca 2-3 minut z každé strany.
Až budou všechny přísady měkké, rozmixujeme vše na jednolitou hmotu, přidáme kokosové mléko a nasekané listy koriandru, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Polévku servírujeme, ozdobíme čerstvým koriandrem a krevetou.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...