Lehký salát s krutóny
Občas máš prostě chuť na něco lehkého a výživného. Náš salát bude skvělým řešením. Poskytne všechny živiny a zároveň splní potřebu rozmanité chuti.
Ingredience:
- hrst rukoly
- hrst polníčku
- několik listu římského salátu
- 2 vejce
- 3 krajíce chleba (nejlépe žitného)
- 2 malé okurky nakládačky
- několik sladkých koktejlových rajčat
- 50 g fety
Medovo-hořčicová omáčka
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octu balsamico
- 1 lžíce hořčice Dijon
- 1 lžíce medu
- sůl, pepř
Příprava:
V míse promícháme rukolu, polníček a natrhaný římský salát. Vejce vaříme natvrdo po dobu cca 10 minut. Mezitím chléb důkladně opečeme v toustovači a krájíme na cca centimetrové kostičky. Na salát položíme nakrájená na čtvrtky vejce, okurky nakrájené na poloviční kolečka a rozpůlená rajčátka. Posypeme krutóny a nakrájeným na kostičky sýrem feta.
Ve skleničce důkladně smícháme olivový olej, balsamico, hořčici, med, sůl a pepř. Hotovým dresinkem polijeme salát těsně před podáním.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...
Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové
Lehká a osvěžující pomazánka, která skvěle chutná na opečeném toustu...
Banánový chlebíček s čokoládou od Edity Paulusové
Známá kuchařka a cukrářka Edita Paulusová připravila pro Sencor delikátní...