Čokoládové muffiny s goji, brusinkami a čerstvou pomerančovou kůrou s polevou z hořké čokolády
Příprava domácích sladkostí je jeden z nejpříjemnějších způsobů jak trávit čas, když se za oknem ochlazuje. V očekávání na vánoce vyzkoušejme recept na aromatické muffiny oblíbené na všech stolech. Pomocí kuchyňského robotu s planetárním systémem Sencor vytvoříme dobrotu, která okouzlí vzhledem a chutí!
Ingredience:
Porce: 6
Těsto
- 60 g pšeničné mouky
- 80 g hořké čokolády
- 35 g cukru
- 75 g másla
- 2 vejce
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžíce brusinek
- 1 lžíce goji
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
Poleva z hořké čokolády
- 50 g hořké čokolády
- 3 lžíce cukru moučky
- 1 lžíce másla
- pár brusinek, goji a lžička pomerančové kůry na výzdobu
Příprava:
Těsto
Do hrnce vložíme máslo, cukr a čokoládu. Hrnec postavíme na mírný oheň a za stálého míchání spojíme přísady a sundáme z plotny. (pozor – směs se nesmí vařit). Takto připravenou směs vložíme do nádoby kuchyňského robotu, kde budeme míchat přísady. Do směsi přidáme mouku, kterou jsme dřív smíchali s kypřicím práškem, chvíli mixujeme, pak přidáme vejce a opět chvíli mixujeme. Nakonec přidáme do směsi brusinky, ovoce goji a pomerančovou kůru. Pomocí lžíce plníme formičky těstem do výšky cca 2/3.
Připravené muffiny vložíme do trouby předehřáté na 160° C a pečeme po dobu cca 20-25 minut. Po 20 minutách je vhodné vyndat jeden muffin a párátkem zjistit, jestli je uvnitř suchý, pokud ano, můžeme vyndat všechny, pokud ne, je třeba nechat péct muffiny ještě 5 minut.
Po vyndání z trouby necháme muffiny vychladnout. Polijeme vychladlé muffiny polevou z hořké čokolády, zdobíme brusinkami, goji a pomerančovou kůrou.
Poleva
Hořkou čokoládu, máslo a cukr moučku vložíme do hrnce. Na mírném ohni zahříváme až ke spojení přísad (pozor, aby se nezačaly vařit).
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...