Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMANAD 1000 KČ

Čokoládové muffiny s goji, brusinkami a čerstvou pomerančovou kůrou s polevou z hořké čokolády

Příprava domácích sladkostí je jeden z nejpříjemnějších způsobů jak trávit čas, když se za oknem ochlazuje. V očekávání na vánoce vyzkoušejme recept na aromatické muffiny oblíbené na všech stolech. Pomocí kuchyňského robotu s planetárním systémem Sencor vytvoříme dobrotu, která okouzlí vzhledem a chutí!

Ingredience:


Porce: 6

Těsto
  • 60 g pšeničné mouky
  • 80 g hořké čokolády
  • 35 g cukru
  • 75 g másla
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžíce brusinek
  • 1 lžíce goji
  • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry

Poleva z hořké čokolády
  • 50 g hořké čokolády
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 1 lžíce másla
  • pár brusinek, goji a lžička pomerančové kůry na výzdobu
Čokoládové muffiny s goji, brusinkami a čerstvou pomerančovou kůrou s polevou z hořké čokolády

Příprava:


Těsto
Do hrnce vložíme máslo, cukr a čokoládu. Hrnec postavíme na mírný oheň a za stálého míchání spojíme přísady a sundáme z plotny. (pozor – směs se nesmí vařit). Takto připravenou směs vložíme do nádoby kuchyňského robotu, kde budeme míchat přísady. Do směsi přidáme mouku, kterou jsme dřív smíchali s kypřicím práškem, chvíli mixujeme, pak přidáme vejce a opět chvíli mixujeme. Nakonec přidáme do směsi brusinky, ovoce goji a pomerančovou kůru. Pomocí lžíce plníme formičky těstem do výšky cca 2/3.

Připravené muffiny vložíme do trouby předehřáté na 160° C a pečeme po dobu cca 20-25 minut. Po 20 minutách je vhodné vyndat jeden muffin a párátkem zjistit, jestli je uvnitř suchý, pokud ano, můžeme vyndat všechny, pokud ne, je třeba nechat péct muffiny ještě 5 minut.

Po vyndání z trouby necháme muffiny vychladnout. Polijeme vychladlé muffiny polevou z hořké čokolády, zdobíme brusinkami, goji a pomerančovou kůrou.

Poleva
Hořkou čokoládu, máslo a cukr moučku vložíme do hrnce. Na mírném ohni zahříváme až ke spojení přísad (pozor, aby se nezačaly vařit).

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat