Čokoládové ovesné sušenky
Svůdné ovesné sušenky s čokoládou. Můžete k nim přidat brusinky nebo mandle, ale nakonec se do nich dostaly ořechy. Spojení chutí, které stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
(cca 15 ks)
- 50 g hořké čokolády
- 50 g vlašských ořechů
- 1 lžíce másla
- 3/4 sklenice ovesných vloček
- 3/4 sklenice mouky
- skoro 1/4 sklenice řepkového oleje
- 1/2 sklenice cukru
- 1 vejce (vel. L)
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
Příprava:
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Nasekejte ořechy. Mandle utřete s cukrem, přidejte vejce a ušlehejte na světlou nadýchanou pěnu. Přidejte olej, vychladlou čokoládu, spojte mixérem. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, solí a ovesnými vločkami. Přidejte k čokoládovému krému a zamíchejte. Přidejte 3/4 nasekaných vlašských ořechů. Dlaní formujte plochá kolečka. Směs bude dost lepkavá, proto si můžeme pomoct lžící.
Povrch sušenek posypte zbytkem ořechů. Rozložte sušenky na plech vyložený pečicím papírem (sušenky budou trochu větší, proto nechte mezeru cca 5 cm), pečte v teplotě 180⁰ C (horký vzduch) po dobu cca 15-20 minut.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...