Čokoládovo-banánový moučník
Hemžící se sušeným ovocem, s vánoční vůní, na základě hořké čokolády a banánů.
Ingredience:
- 150 g másla v pokojové teplotě
- 150 g cukru
- 300 g pšeničné mouky
- 3 vejce
- 2 malé banány
- 130 g hořké čokolády
- 200 g ovocno-ořechové směsi (hotová směs nebo namíchané podle chuti)
- 70 ml alkoholu (víno moscatel nebo tmavý rum)
- 1/4 lžičky skořice
- špetka mletého muškátového ořechu
- špetka mletého zázvoru
Příprava:
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, rozmačkejte banány. Máslo utřete do pěny, za stálého míchání přidávejte cukr a po jednom vejci. Když se přísady důkladně spojí, přidejte rozpuštěnou čokoládu a rozmačkané banány – rozmixujte.
Následně přidejte ovocno-ořechovou směs (větší jako jsou datle, meruňky a další – nasekejte).
Nakonec přidejte do těsta mouku a důkladně zamíchejte.
Vložte těsto do formy na biskupské chlebíčky vyložené pečicím papírem.
Pečte po dobu 30 minut ve 180 stupních C, pak přikryjte aluminiovou folií a pečte dalších 30 minut. Upečený a vychladlý moučník polijte cukrovou nebo čokoládovou polevou, případně pouze posypte cukrem moučkou.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...
Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové
Lehká a osvěžující pomazánka, která skvěle chutná na opečeném toustu...
Banánový chlebíček s čokoládou od Edity Paulusové
Známá kuchařka a cukrářka Edita Paulusová připravila pro Sencor delikátní...