Čokoládovo-banánový moučník
Hemžící se sušeným ovocem, s vánoční vůní, na základě hořké čokolády a banánů.
Ingredience:
- 150 g másla v pokojové teplotě
- 150 g cukru
- 300 g pšeničné mouky
- 3 vejce
- 2 malé banány
- 130 g hořké čokolády
- 200 g ovocno-ořechové směsi (hotová směs nebo namíchané podle chuti)
- 70 ml alkoholu (víno moscatel nebo tmavý rum)
- 1/4 lžičky skořice
- špetka mletého muškátového ořechu
- špetka mletého zázvoru
Příprava:
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, rozmačkejte banány. Máslo utřete do pěny, za stálého míchání přidávejte cukr a po jednom vejci. Když se přísady důkladně spojí, přidejte rozpuštěnou čokoládu a rozmačkané banány – rozmixujte.
Následně přidejte ovocno-ořechovou směs (větší jako jsou datle, meruňky a další – nasekejte).
Nakonec přidejte do těsta mouku a důkladně zamíchejte.
Vložte těsto do formy na biskupské chlebíčky vyložené pečicím papírem.
Pečte po dobu 30 minut ve 180 stupních C, pak přikryjte aluminiovou folií a pečte dalších 30 minut. Upečený a vychladlý moučník polijte cukrovou nebo čokoládovou polevou, případně pouze posypte cukrem moučkou.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...