Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMA NAD 1000 KČ

Rychlý perník s ořechy

Perník s marmeládou a povinně s čokoládovou polevou. Oproti jiným druhům perníků nemusí dozrávat, protože je dokonalý hned po upečení. Vlhký, aromatický, vonící kořením a medem.

Ingredience:

 
  • 250 g medu
  • 200 g cukru
  • 200 g másla
  • 450 g mouky
  • 1,5 lžičky jedlé sody
  • sklenice mléka
  • 3 vejce
  • lžíce kakaa
  • 3 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 50 g rozinek
  • 50 g nasekaných mandlí
  • 100 g nasekaných lískových ořechů
  • 150 g švestkové marmelády nebo povidel

Čokoládová poleva
  • 100 g másla
  • 50 g cukru moučky
  • 3 lžíce mléka
  • 4 lžíce kakaa
Rychlý perník s ořechy

Příprava:


Med, cukr a máslo zahřejte na mírném ohni, a až se rozpustí, přidejte 150 g mouky, vařte po dobu 1-2 minut a nechte vychladnout. Následně přidejte jedou sodu, mouku, mléko, vejce, kakao, koření a vše mixujte, až získáte hladkou hmotu. Nakonec přidejte ořechy a sušené ovoce a zamíchejte. Těsto rozdělte na dva plechy na biskupské chlebíčky (podle možnosti na rovné poloviny – budeme mít dva podobné perníky). Pečte v teplotě 175⁰ po dobu cca 40 minut (párátko by mělo být po vyndání z těsta suché). Po té době nechte formy vychladnout.

Mezitím rozpusťte máslo na velmi malém ohni, přidejte cukr a mléko. Míchejte, až se vše rozpustí a spojí, dejte pozor, aby se směs nezačala vařit. Nakonec sundejte z ohně a přidejte kakao. Energicky míchejte, až se kakao úplně rozpustí a nezbudou žádné hrudky. Čokoláda je ideální k polévání, jemně stéká z povrchu, ale hodí se také k mazání, zejména až trochu vychladne.

Až perník vystydne, překrojte ho podélně, namažte marmeládou nebo povidly, přikryjte druhou částí, jemně přitlačte a vyzdobte polevou.

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat