Jednoduchý perník s povidly
Nádherně voňavý, krásně zbarvený a vlhký perník, který musíte ochutnat.
Ingredience:
- 2 sklenice pšeničné mouky
- 1 sklenice cukru
- 1 vejce
- 125 g margarínu (rozpuštěného a vychladlého)
- 250 g švestkových povidel
- 1 sklenice mléka
- 2 lžičky kakaa
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- máslo k vymaštění formy
- půl sklenice švestkových povidel na proložení
Poleva:
- 100 g hořké čokolády (min. 60 % obsahu kakaa)
- 50 g másla
Příprava:
Zapněte troubu a předehřejte na 180⁰C. Vymastěte připravenou formu.
V misce umístěte vejce s cukrem a rozmixujte doběla. Následně, za stálého mixování, přidávejte margarín, povidla, mléko, kakao, jedlou sodu, perníkové koření a nakonec po troškách mouku. Mixujte až získáte hladkou hmotu.
Přelijte těsto do připravené formy a vložte do trouby. Pečte po dobu 50-60 minut nebo podle suchého párátka. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout, pak vyjměte z formy, přeřízněte podélně napůl, rovnoměrně namažte povidly a opět složte.
Pro přípravu polevy rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a důkladně promíchejte, následně rovnoměrně polijte perník polevou.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...