Pistáciové pralinky
Dokonalý nápad na malý zákusek nebo dáreček pro někoho blízkého. Výstředně zabalený může udělat opravdovou radost. Ostatně nic neudělá takovou radost jako dárek, do kterého jste vložili srdce...
Ingredience:
- 100 g bílé čokolády
- 100 g mascarpone (v pokojové teplotě)
- 50 g mletých pistácií + na obalení
- 1 lžička citrónové šťávy
- kůra z poloviny citrónu
- 1 lžička mandlového likéru
Příprava:
Ořechy upražte na suché pánvi a nechte vychladnout. Čokoládu nalámejte na menší kousky, rozpusťte ve vodné lázni a nechte vychladnout, ale jen natolik, aby čokoláda byla stále tekutá. Lžicí rozmačkejte mascarpone, aby trochu změkl. Vlijte čokoládu a důkladně promíchejte. Citrón spařte, oloupejte a vymáčkněte šťávu. Přidejte k sýrové hmotě, vlijte likér a zamíchejte. Ořechy rozmixujte mixérem na konzistenci mokrého písku. Přidejte ke hmotě a zamíchejte. Nechte hodinu v ledničce.
Ořechy, které se mají použít na obalení, nakrájejte nebo rozmixujte, ale na větší kousky. Vyndejte hmotu z ledničky. Lžičkou nabírejte hmotu a formujte malé kuličky (aby se hmota nelepila na ruce, můžete je lehce natřít malým množstvím oleje). Obalte v pistáciích. Opět nechte na hodinu v ledničce. Hotové pralinky zabalte podle vlastní představy.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...