Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMANAD 1000 KČ

Pomerančovo-čokoládový koláč

Výborné, křehké a jemné těsto plné sametového, čokoládovo-pomerančového krému. Ta chuť stojí za pokus.

Ingredience:


Těsto
  • 250 g pšeničné mouky
  • 25 g mandlí rozmixovaných na prášek
  • 80 g cukru moučky
  • 150 g másla
  • 2 malá vejce
  • špetka soli
  • lžička vanilkového extraktu

Pomerančovo-čokoládový krém
  • kůra a šťáva ze čtyř pomerančů
  • 500 ml kondenzovaného mléka
  • 5 žloutků
  • 200 g hořké čokolády
  • 250 ml šlehačky 30 nebo 36%
Pomerančovo-čokoládový koláč

Příprava:


Máslo utřete na lehký krém, přidejte mandlový prášek a cukr, opět smixujte, aby se přísady spojily. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a opět zadělejte těsto. Nakonec přisypte mouku, sůl a rychle zadělejte těsto. Těsto by mělo být pružné a husté. Zformujte kouli, zabalte do alobalu a nechte zchladit v ledničce na hodinu. Pak rozválejte těsto a vyložte nim dno a stěny formy na koláč tarte. Troubu předehřejte na 170 stupňů, vložte formu a pečte 10 minut.

Žloutky ušlehejte mixérem na nadýchaný krém. Přidejte mléko a mixujte ještě minutu při malých otáčkách, jen aby se přísady spojily. Přidejte pomerančovou šťávu a kůru. Promíchejte a nalijte krém na vychladlý a upečený spodek koláče. Vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte po dobu cca 15-18 minut, až budou strany koláče upečeny dozlatova. Krém je tekutý, ale právě takový má být.

Vyndejte koláč z trouby a nechte vychladnout, a následně vložte do ledničky na 4-6 hodin, aby krém úplně zhoustl.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a polijte ní studený koláč. Ušlehejte šlehačku a vyzdobte ní čokoládový povrch. Vše můžete navíc posypat čokoládovými vločkami.

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat