Sendvič s avokádem, kuřecím masem a sýrem feta
Spojení dokonalé chutě a bohatství živin v jednom sendviči.
Ingredience:
- 2 krajíce oblíbeného pečiva (např. italského)
- stroužek česneku
- malé avokádo
- hrst rukoly
- hrst polníčku
- sýr feta
- jedno kuřecí filé
- lžíce sójové omáčky
- špetka sladké papriky
- špetka pálivé papriky
- půl lžičky směsi na kebab-gyros (nejlépe domácí)
- pepř
- olivový olej
Příprava:
Začněte přípravou kuřecího masa. Filé důkladně očistíme a ořezáme nedokonalosti V malé misce smícháme sójovou omáčku, sladkou a pálivou papriku, koření na gyros, pepř a 2 lžíce olivového oleje. Přidáme filé a důkladně ho přikryjeme marinádou. Necháme na minimálně 10 minut odstát v ledničce, aby se přísady propojily. Kuřecí smažíme z každé strany cca 10 minut. Hotové maso sundáme z ohně a necháme chvíli odstát. Následně krájíme na nepříliš tlusté plátky.
Pečivo důkladně opečeme v toustovači a natřeme rozmačkaným česnekem. Položíme na něj rukolu, polníček, kuřecí maso a nakrájené na plátky avokádo. Posypeme sýrem feta a lehce pokapeme olivovým olejem.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...
Celerová pomazánka s jablky od Edity Paulusové
Lehká a osvěžující pomazánka, která skvěle chutná na opečeném toustu...
Banánový chlebíček s čokoládou od Edity Paulusové
Známá kuchařka a cukrářka Edita Paulusová připravila pro Sencor delikátní...