Sendvič v italském stylu s pestem a bazalkou
Opečeme krajíce chleba v toustovači a namažeme máslem. Položíme rukolu, šunku, plátky mozzarelly, rajčata a čerstvé oregano. Vše přikryjeme druhým krajícem pečiva, dobrou chuť.
Ingredience:
Porce: 2 dvojí sendviče
Sendvič:
- 4 krajíce chleba v italském stylu
- 1 mozzarella
- stření rajče
- 2 plátky zrající šunky
- hrst rukoly
- máslo na namazání pečiva
Pesto:
- 1 hrneček čerstvé bazalky
- 1/2 hrnečku čerstvé máty
- 1/4 hrnečku nastrouhaného parmezánu, případně gran padano
- 2 větší stroužky česneku
- 1/4 hrnečku blanšírovaných mandlí (původně piniových ořechů)
- 1/4 hrnečku olivového oleje
- špetka soli
Příprava:
Pesto:
Umyté osušené listy čerstvé bazalky a máty vložíme do vysoké nádoby, v níž budeme mixovat přísady. Přidáme parmezán, česnek, mandle, olivový olej a špetku soli, vše rozmixujeme. Pokud bude pesto velmi husté, můžeme přidat více oleje a získat požadovanou konzistenci. Během mixování je dobré pesto ochutnat a případně přidat sůl nebo více česneku.
Sendvič:
Opečeme krajíce chleba v toustovači a namažeme máslem. Položíme rukolu, šunku, plátky mozzarelly, rajčata a čerstvé oregano. Vše přikryjeme druhým krajícem pečiva, dobrou chuť.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...