Hummus s aromatickým koriandrem
Přes skromný seznam ingrediencí, ke kterým patří cizrna, tahini, olivový olej, citrónová šťáva a česnek, má hummus výbornou chuť, která úžasně doplní mnoho jídel.
Ingredience:
Porce: 4
- 2 plechovky cizrny nebo 50 dkg uvařené cizrny
- 3 lžíce sezamové pasty (Tahini)
- 3 špetky mletého kmínu
- 4-5 lžiček olivového oleje
- půl sklenice studené vody
- 5 lžic citrónové šťávy
- půl svazku koriandru
- 3 stroužky česneku
- sůl k dochucení
Příprava:
Do nádoby, v níž budeme mixovat dáme: cizrnu, olivový olej, tahini, čerstvě vylisovanou citrónovou šťávu, nakrájený česnek, polovinu vody. Mixujeme všechno až vznikne hladký krém. Pokud je hmota příliš hustá, přidáváme vodu až k získání dokonale konzistence. Dochutíme solí, dále mixujeme.
Takto připravený hummus přendáme do mističek, polijeme olivovým olejem, posypeme kmínem. Podáváme jako přílohu k pečivu nebo jídlům.
Dobrou chuť
Ostatní recepty
Jihočeský koláč s borůvkami
Recept který znáte z populárního pořadu České televize Buchty po ránu
Crumble se švestkami
Švestky připomínají krásný slunečný podzim. Jejich sladkou a šťavnatou chuť...
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou
Krémový, jemný, rozplývající se v ústech... bavorský krém doplněný chutí...
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem
Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné...
Křehké bábovičky s krémem mascarpone, bílou čokoládou a borůvkami
Dvě sousta stačí, abyste se cítili blaze. Křehké těsto, jemný, nadýchaný krém...
Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou
Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat...